Často kladené otázky

Z čeho jsou textilní dekorace vyrobeny?

Patchworkové dekorace
Tapisérie jsou ručně vyráběny patchwork medotou z vintage svatebních sárí a tradičních indických oděvů. Jsou vyráběny v malých rodinných manufakturách a každý kus je jedinečný originál.

Přehozy, mandaly, textilní dekorace, kabelky
Tyto produkty jsou ručně vyráběny v malých rodinných manufakturách metodou razítkového tisku. Každý kus je jedinečný originál.

Kde lze dekoraci v interiéru použít?

Patchworkové dekorace
Použití je opravdu široké. Tapisérie krásně vypadají zavěšené nad nábytkem (komoda, křeslo, nižší skříňka, postel). Skvěle dodají atmosféru také schodišti, chodbě nebo kanceláří. Můžete je použít jako netradiční ubrus na stůl nebo jako ozdobný kobereček na zem.

Přehozy, mandaly, textilní dekorace
Textílie mají bohaté využití - můžete je použít jako přehoz přes postel, přes pohovku, zavěsit na stěnu jako ozdobnou tapisérii nebo kobereček, použít jako deku na piknik, stylovou podložku na pláž nebo podložku na cvičení jógy.

Jak patchworkové tapisérie uchytit na zeď?
K uchycení na zeď můžete použít malé hřebíčky s plochou hlavou a na několika místech přichytit a pěkně vypnout. Fantazii se ale meze nekladou – dají se použít bambusové tyče nebo různé kovové či dřevěné lišty, ty však nejsou součástí naší nabídky.

Nebude mít někdo stejný kousek jako já?

Patchworkové dekorace

Určitě ne! Každý kus je jedinečný ručně vyráběný originál, proto se nemůže stát, aby váš soused měl na zdi stejný kus, jako vy.

Přehozy, mandaly, textilní dekorace
Vzhledem k tomu, že určité vzory jsou oblíbené a ve výrobě se tiskařské matrice používají opakovaně, je možné, že se najde někdo s podobně vyhlížejícím výrobkem. Při bližším zkoumání však zjistíte, že v detailech se každý kus liší a použité barvy mají jinou sytost i odstíny.

Jaké nabízíte možnosti doručení?
K doručení využíváme České pošty. Můžete si vybrat balík do ruky nebo balík na poštu. Pokud využijete platbu kartou, druhý pracovní den můžete mít svou novou textilní dekoraci u vás doma.

Jaké nabízíte platební metody?
Můžete pohodlně platit převodem na účet nebo kartou on-line.

Kolik stojí doprava?
V rámci ČR je u nás doprava na veškeré zboží úplně zdarma.

Posíláte zboží na Slovensko?
Ano. Pokud nakoupíte za minimálně 1600,- Kč budete mít dopravu ZDARMA. V ostatních případech účtujeme příplatek ve výši 150,- Kč.

Jak o tapisérii pečovat? Mohu ji prát?
Patchworkové dekorace
Tapisérie neperte v pračce ani v rukách. Doporučujeme pouze chemické čištění v odborných čistírnách. Případné lokální znečištění se můžete pokusit odstranit vlhkým hadříkem s trochou saponátu. Tapisérie pouze odprašujte jemnými textilními kartáčky, případně vysavačem na velmi nízký sací výkon, za použití k tomu určených kartáčových nástavců. Abyste docílili dlouhodobé barevné stálosti dekorací, nevystavujte je dlouhodobě přímému slunečnímu záření a neumisťujte je blízko k tepelným zdrojům.

Textilní přehozy, mandaly
Textilní dekorace neperte v pračce, ale pouze v rukách, ve vlažné vodě do 30°C za použití jemných pracích přípravků šetrných k barvám, které neobsahují bělící přídavky na bázi chlóru. Textilní dekorace je možno žehlit, doporučujeme při žehlení postupně zvyšovat výkon.

I přes tuto důkladnou péči však musíte počítat s tím, že v případě častého praní dojde časem k vyblednutí barev a textilie získá patinu. To vše je však charakteristickým rysem tohoto výrobku.

Jak často doplňujete nebo měníte zboží?
Protože klademe důraz na jedinečnost, neustále komunikujeme s našimi indickými partnery a snažíme se minimálně jedenkrát za měsíc (ale i častěji) dovážet nové zboží. Nejen nové kusy již prodávaného sortimentu pouze v jiných barvách, ale i úplně nové produkty v množstevně omezených sériích. Pokud se Vám tedy nějaký výrobek líbí, neváhejte, příště již nemusí být skladem.